Hangmatten

Resultaat 1–12 van de 32 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 32 resultaten wordt getoond

Hangmatten worden al lang geassocieerd met exotische landen, waar de bladeren van de palmbomen zacht ritselen en ontspannen het devies is. Ervaar dit in uw eigen huis of tuin door een hangmat te kopen en kom helemaal tot rust wanneer u maar wilt. We hebben een enorme keuze aan hangmatten, variërend van middelgroot tot extra groot, waar je heerlijk in kunt ontspannen samen met je partner of kinderen. Al onze hangmatten zijn geschikt voor binnen en buiten. Houd bij aanschaf van een hangmat ook rekening met je eigen lichaamslengte. Lange mensen kunnen een grotere maat kopen om optimale stabiliteit en lichaamsondersteuning te garanderen. Het onderscheid wordt gemaakt op maat, draagvermogen en natuurlijk de kleuren en designs. Bij alle hangmatten in onze collectie zie je genoemde specifieke kenmerken als breedte, lengte en maximaal draagvermogen.

Tips voor het kopen van een hangmat

Hangmatten zijn ideaal om in te loungen, maar ook om comfortabel een boek te lezen of gewoon lekker te luieren. Bij het kopen van een hangmat is het belangrijk om op de maat te letten. Bekijk de onderstaande beschrijvingen om te vinden wat het meest geschikt is voor uw behoeften.

Eénpersoons – Medium

 • Normaal gesproken tussen 135 cm en 145 cm breed.
 • Meest geschikt voor gebruik door mensen met een lengte tot 5’1”.
 • Ook geschikt voor gebruik door één persoon en kleinere ruimtes zoals appartementen, kleinere slaapkamers en kleine tuinen.

Tweepersoons – Groot

 • Een breedte hebben tussen 160 cm – 170 cm.
 • Hangmat van perfect formaat voor gebruik door mensen langer dan 1,75 m en langer.
 • Deze hangmatten zijn geschikt voor gebruik door 2 personen.

XL – Familie

 • Deze zijn minimaal 180 cm breed.
 • Aan te raden voor gebruik door mensen met een lichaamslengte van 1,80 m en langer voor optimaal comfort.
 • Perfect voor gebruik door 2 lange mensen of het hele gezin.

XL – Kort

 • Speciaal ontwikkeld door ‘Marañon’.
 • Overeenkomen met de breedte van ons traditionele XL-formaat.
 • De XL korte hangmatten zijn korter gemaakt om in kleinere ruimtes te passen.
 • Ideaal voor gebruik door langere mensen en ook te gebruiken als tweepersoons hangmat.
 • Perfect voor balkons, kleine tuinen en kleine kamers.

Hoewel hangmatten het populairst zijn in de tuin, is het ook mogelijk om je hangmat op te hangen in huis. Als er niet genoeg ruimte is voor een standaard hangmat, kan een hangstoel een geweldig alternatief zijn om te chillen in huis.

Traditioneel vs. spreidstok

Het aanbod van ‘de Hangmat Koning‘ bied zowel authentieke en spreidstok hangmatten. Een authentieke Zuid-Amerikaanse hangmat geeft een betere ondersteuning aan uw lichaam en heeft een optimale stabiliteit.
Hangmatten werden oorspronkelijk aan het einde van de 15e eeuw door de vroege ontdekkingsreizigers in Europa geïntroduceerd. Deze hangmatten waren niet voorzien van spreidstokken. Omdat de vroege Europeanen niet wisten hoe ze op de traditionele manier (horizontaal) moesten liggen, rustten ze ze uit met houten spijlen om ze uit te spreiden als een traditioneel bed.

 • Traditionele hangmatten kunnen op een fijnwasprogramma in de wasmachine worden gewassen. Bij versies met spreidstang is dit moeilijker.
 • Je kunt niet gemakkelijk uit traditionele hangmatten vallen, in tegenstelling tot de spreidstok.
 • Spreekstokhangmatten hebben wel het voordeel dat ze op lagere hoogtes en kortere afstanden kunnen worden opgehangen.
 • Traditionele hangmatten bieden een betere ondersteuning van je lichaam en geven optimale stabiliteit.

Tips voor het ophangen van je hangmat

Wanneer je de juiste plek hebt gevonden om je hangmat op te hangen, kun je de categorie accessoires raadplegen om een ​​complete hangmat ophangoplossing te bestellen. Ook is het mogelijk accessoires als haken en touwen in diverse maten te bestellen.
Als je geen ophangpunten hebt om je hangmat op te hangen, kan een standaard de ideale oplossing zijn. We hebben een verscheidenheid aan hangmatstandaarden in voorraad, gemaakt van verschillende materialen, kleuren en maten. Blader in ieder geval vrij op je eigen tempo door onze website.

Hangmat met standaard

Wij bieden complete sets aan tegen gereduceerde tarieven, mocht u niet de juiste bomen of muren hebben om een ​​hangmat aan op te hangen. De set bevat een hangmat met een standaard die erin past en die in plaats daarvan gemakkelijk kan worden verplaatst als hij in een vaste locatie. Dit heeft wel het voordeel dat je de vrijheid hebt om het op de beste locatie te zetten om de zon in je achtertuin te vangen!